Het verschonen van de luier
Baby's houden niet van lange en ingewikkelde handelingen, probeer de luier in elkaar te zetten en klaar te leggen, zodat het verschonen maar een moment duurt. Schuif de luier onder de baby, maak eerst het absorberende deel van de luier vast en pas dan de waterdichte hoes. De luiers mogen de baby niet afknellen, maar ze mogen ook niet te los zitten omdat ze dan zouden gaan lekken. Het absorberende deel van de luier mag niet uit de waterdichte omslag komen - het vocht zou op de kleding terechtkomen.
Bij bijvoorbeeld Anavy luiers komen de babybilletjes niet in contact met polyester omdat ze bamboe badstof gebruiken voor de absorberende kern - een stof gemaakt van vezels van plantaardige oorsprong. Veel kinderen krijgen uitslag na contact met polyestervlies en bovendien raakt polyestervlies vaak verstopt door wasmiddel of crèmes tegen huiduitslag, waardoor het minder goed absorbeert.
Wat met een gebruikte luier?
Emmer met deksel
Doe het vuile absorberende deel van de luier direct in de klaargemaakte luieremmer. Waterdicht overtrek dat niet vuil of erg vochtig is, kan opnieuw gebruikt worden.
Luier inlegdoekje
Voor sommige ouders is het idee van het handmatig verwijderen van ontlasting uit een luier erg onaangenaam. Dit kan heel effectief worden vermeden door een luierbroekje te gebruiken.
Dit is een rechthoekig, dun papierachtig materiaal dat bovenop de absorberende luier wordt gelegd, zodat de baby er rechtstreeks op poept. Gooi het vuile inlegdoekje in de vuilnisbak, zodat er alleen een vlek op de luier achterblijft, die je kunt voorwassen met galzeep (niet absoluut noodzakelijk) en doe de luier dan in de emmer. Inleggers waar alleen op geplast is, kunnen gewassen en hergebruikt worden.
We bieden ook wasbare inleggers voor een droog gevoel die vooral 's nachts erg handig zijn.
Waar verschonen?
Als u een luiertafel gebruikt, kunt u uw kind op een praktische hoogte leggen om het te hanteren en heeft u de verschoonbenodigdheden altijd bij de hand. Maar laat uw baby nooit zonder toezicht op een hoge commode liggen, zelfs niet voor een tijdje. Zelfs een baby van een paar weken oud kan per ongeluk omvallen.
Verschonen op de grond op het tapijt biedt het voordeel dat u de baby een paar minuten vrij kunt laten bewegen zonder luier en dat u niet direct naast haar hoeft te staan.
Verschonen op een waterdicht matje
Bij het verschonen op een tapijt, in een kinderwagen, onderweg of bij de dokter, raden wij een Anavy verschoningsmatje aan. Ze maken de matjes in twee versies - volledig waterdicht (met PUL) en gedeeltelijk waterdicht.
Hoe vaak moet ik een luier verwisselen?
Vooral pasgeborenen en kleine baby's moeten zo vaak mogelijk worden verschoond. Urine begint na twee uur te ontbinden en begint ammoniak af te geven, wat de gevoelige huid kan irriteren. Langdurig verblijf in een vuile luier veroorzaakt vaak pijnlijke plekken. Pasgeboren baby's moeten ongeveer 8-9 keer per dag (24 uur) worden verschoond of zelfs meer, afhankelijk van de frequentie van de ontlasting. Grotere kinderen hebben meestal ongeveer 7 verschoningen per dag nodig. In het algemeen mag een luier niet langer dan 3 uur omblijven.
s Nachts verschonen we wanneer de baby wakker wordt en de luier vuil is. Pasgeboren baby's worden meestal bij elke borstvoeding verschoond, oudere kinderen die 's nachts niet meer poepen, hoeven niet te worden verschoond tenzij ze 's nachts veel drinken en plassen, of als het verblijf in een natte luier pijnlijke plekken veroorzaakt.
Reinigen van de bodem
Reinigingsolie, doekjes en sprayflacon
Reinigingsolie is een uitstekend alternatief voor vochtige doekjes, die veel mogelijk irriterende ingrediënten bevatten en die veel afval veroorzaken. Deze olie mengt zich met water in de sprayflacon voor gemakkelijk gebruik. Het is het beste om deze olie te gebruiken met herbruikbare doekjes. U hoeft daarna geen crèmes meer te gebruiken omdat de olie een dun beschermend laagje achterlaat.
Crèmes tegen huiduitslag
U hoeft geen crèmes tegen huiduitslag te gebruiken voor een baby met een doekluier en een gezonde huid. Als je huiduitslag krijgt en je moet een crème gebruiken, gebruik dan een wegwerpluierbroekje dat de luier beschermt tegen verstopping door het vet (waardoor de luier minder goed zou absorberen).
Gebruik natuurlijke oliën die geschikt zijn voor pasgeborenen, smeer alleen met een dun laagje. Gebruik curatieve crèmes en zalven als de baby een probleem heeft met de huid.
Vond je dit nuttig?
Reactie plaatsen
Reacties